MicroStrategy vil utstede $ 400 millioner i verdipapirer for å kjøpe mer Bitcoin

Det ledende forretningsinformasjonsfirmaet MicroStrategy dobler ned på Bitcoin og kunngjør et verdipapirtilbud om å skaffe $ 400 millioner for å investere i BTC.

Verdens største børsnoterte business intelligence-firma, MicroStrategy, har kunngjort planer om å investere inntektene fra et verdipapirtilbud på 400 millioner dollar i Bitcoin.

7. desember avslørte firmaet planer om å utstede 400 millioner dollar i konvertible eldre sedler – en gjeldssikkerhet som kan konverteres til det utstedende selskapets aksjer. Kunngjøringen uttalte:

„Microstrategy har til hensikt å investere nettoinntektene fra salget av sedlene i Bitcoin.“
Til nåværende priser vil $ 400 millioner øke selskapets beholdning med 20 833, noe som vil bringe selskapets totale kryptostash til nesten 62 000 BTC.

Microstrategy vil betale halvårlig rente til seddelholderne frem til desember 2025. Firmaet forbeholder seg også retten til å innløse sedlene for kontanter fra 20. desember 2023.

Kunngjøringen sier at MicroStrategy også kan tilby notater til opptil 60 millioner dollar til sine første kjøpere innen 13 dager etter at tilbudet startet.

Verdipapirene vil bli utstedt i henhold til regel 144 i verdipapirloven, og vil kun være tilgjengelig for kvalifiserte institusjonelle investorer.

Som svar på MicroStrategys kunngjøring foreslo Gabor Gurbacs, administrerende direktør i New York-baserte investeringsselskap VanEck, at tilbudet er mer indikativt for et digitalt aktivafond enn et børsnotert selskap:

På hvilket tidspunkt gjør et verdipapirtilbud som hever dollar med det formål å investere i Bitcoin, et børsnotert selskap til å være et børsnotert fond / investeringsselskap?

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 7. desember 2020

MicroStrategy ga bølger i kryptoverdenen i løpet av august, da firmaet avslørte at det hadde tatt i bruk Bitcoin som sin primære reservekapital etter å ha kjøpt 21.454 BTC for $ 250 millioner. Deretter kjøpte den ytterligere 16.796 BTC for $ 175 millioner den følgende måneden. Kjøpene ble gjort gjennom Coinbases OTC- og meglerplattform.

For bare noen få dager siden 5. desember kunngjorde MicroStrategys administrerende direktør, Michael Saylor, at firmaet hadde kjøpt ytterligere 2574 BTC priset til omtrent $ 19,427 hver for $ 50 millioner, noe som bringer de totale kryptobeholdningene opp til omtrent 40824 BTC.

Til nåværende markedsverdi er MicroStrategys BTC-stash verdt nesten $ 784 millioner dollar, noe som betyr at selskapet for øyeblikket er opp 65% på sin investering på $ 475 millioner.